שאלות נפוצות

העלות הכספית הראשונה היא בד”כ עבור איסוף חומר רפואי שמדובר בתיק בית החולים המלא שיש להוציאו ממחלקת רשומות רפואיות בבתי החולים בו בוצע ניתוח לכריתת רחם. בנוסף תמיד מומלץ גם להוציא את כל הבדיקות והייעוציים במרפאות חוץ בבית החולים או במרפאה הרפואית הרלבנטית, קודם ולאחר הניתוח נשוא התביעה. כאן בד”כ מדובר בעלות של כמה מאות ש”ח בודדים.

לאחר מכן העלות היא עבור ייעוץ ראשוני עם מומחה בתחום הרפואי הרלבנטי ע”מ לדעת אם ישנה עילת תביעה בגין רשלנות רפואית בכריתת רחם ומהם סיכויי התביעה ברשלנות רפואית. ככל וישנה עילה להגיש תביעה הרי שישנה עלות של חוות דעת רפואית וכן אגרת בית משפט: בבית משפט השלום האגרה לפתיחת תיק הינה מופחתת, אולם ניתן לתבוע שם עד סכום פיצויים של 2,500,000 ש”ח בלבד, ואילו בבית המשפט המחוזי, האגרה אמנם גבוהה יותר (בכמה מאות ש”ח בודדים), אולם סכום תביעת רשלנות רפואית בגין כריתת רחם בבית משפט מחוזי אינו מוגבל, אולם בעניין זה אני ממליץ לבדוק כל מקרה לגופו.

כיום, ככל שלתובעת ישנו קושי כלכלי לעמוד בעלויות של הגשת תביעת רשלנות רפואית, ואין בידה אפילו להשיג מימון בנקאי או עזרה של קרובים, ישנה אפשרות לפנות לחברת מימון הוצאות משפט לרבות חוות דעת רפואית, והיא תבדוק נתוני התביעה, ובהתאם לשיקול דעתה היא עשויה לתת הצעה למימון של כל הוצאות התביעה ותנאי החזרת המימון ע”י התובעת בעת סיום התביעה.

וכן ישנה עלות שכר טרחת עורך דין רשלנות רפואית, הניגבת בסיום התביעה מהסכום שמתקבל בפועל וזאת באחוזים מסכום הפיצויים שיתקבלו.

ישנם מספר דברים שלדעתי חשוב להיזהר במהלך תביעת רשלנות רפואית כריתת רחם, ולפיכך חשוב ביותר להתייעץ כבר בשלב מקדמי עם עורך דין מומחה לרשלנות רפואית לכריתת רחם, שידריך את הלקוחה באופן אישי לגבי כל שלב ושלב וכבר מהתחלה כאמור באופן אישי וצמוד. דבר מרכזי ושכיח נוסף בתביעת רשלנות רפואית בשל כריתת רחם או תביעות רשלנות רפואית בהוצאת רחם ממנו יש להיזהר, הינו התיישנות תביעת רשלנות רפואית, שבמקרים של רשלנות רפואית כריתת רחם, שאירעה בשל רשלנות רפואית או מחדל רפואי, מחייבת ע”פ חוק ההתיישנות הגשת תביעת רשלנות רפואית בית המשפט, תוך 7 שנים ממועד היווצרות העילה המשפטית.

עורך דין תאונות דרכים קשות הוא מי שיש לו ניסיון רב בתביעות בגין תאונות דרכים במקרים של multi trauma, קרי בתרגום חופשי, פגיעה רב מערכתית, וזאת כאשר לניזוק אחד ישנן מספר רב של פגיעות עקב תאונת דרכים אחת, במספר חלקי גופו וכמו גם במספר תחומים רפואיים שונים.

כך לדוגמה, כמי שמייצג באופן אישי וכעורך דין תאונות דרכים קשות, ייצגתי בעצמי נפגעת בתאונת דרכים שבגין תאונת דרכים אחת, נגרמה לה פגיעה רב מערכתית ולבקשתי בבית המשפט, מונו לה לא פחות משישה מומחים רפואיים שונים בשישה תחומים רפואיים שונים, ונקבעו לה אחוזי נכות רפואיים גבוהים ביותר ונטען בתביעתה בין היתר ל- 100% הפסדי השתכרות בגין תאונת הדרכים.

מניסיוני כעורך דין תאונות דרכים קשות, אני יודע שתאונות דרכים קשות מסוג פגיעה רב מערכתית, מסתיימים בסכומי פיצוי של מיליוני שקלים עבור כל תאונת דרכים וזאת גם בהתחשב בתקבולי תביעה במוסד לביטוח לאומי.

כאשר מדובר בתביעות תאונות דרכים, הנתבעים יהיו חברות הביטוח אשר מבטחות את כלי הרכב המעורבים בתאונת דרכים.

אם נפגעת לדוגמה כהולך רגל, תוכל לתבוע את חברת הביטוח של הנהג שנהג ברכב.

אם נפגעת בתוך רכבך, לא משנה אם כנהג או כנוסע, תוכל לתבוע את חברת הביטוח שלך בתביעת תאונת דרכים.

יש לבחון בתאונת דרכים כל מקרה של תאונת דרכים לגופו, כדי לדעת את מי יש לתבוע כדי לקבל את הפיצוי הרלוונטי והמקסימלי.

לאחר תאונת דרכים לא פעם אין יכולת ממשית לעסוק בכל מה שכרוך וקשור לתביעה הרלוונטית במקרה של תאונות דרכים ובכל הקשור לפרוצדורה ולבירוקרטיה הנילוות לכך, העשויות להימשך לפרק זמן לא קצר.

בכל זאת, כדאי מאוד שלאחר תאונת דרכים וקבלת טיפול רפואי הולם, תפנו ותחפשו קודם עורך דין תאונות דרכים תל אביב או בכל מקום אחר בישראל, אשר ידוע כעורך דין תאונות דרכים מומלץ ומקצועי, העוסק בתחום תביעות גוף בגין תאונות דרכים ומשיג עבור לקוחותיו את הפיצויים הגבוהים ביותר.

עורך דין תאונות דרכים בתל אביב או בכל מקום אחר, יוכל ללוות אותך גם ומקביל במידת הצורך בועדות רפואית במוסד לביטוח לאומי שיקבעו את אחוזי הנכות שלך בעקבות תאונת דרכים בעבודה, ובהתאם לכך להגיש את התביעה בגין הפיצויים המגיעים לך במידת הצורך בית המשפט.

הפיצויים מורכבים מההוצאות הרפואיות אשר הוצאו עבור הטיפולים השונים בעקבות התאונה, הזמן שבו היית בחופשת מחלה בגלל חוסר יכולת לעבוד בשל מצבך הפיזי, הפגיעה בכושר או יכולת ההשתכרות שלך לעבר ולעתיד, כאב וסבל ועוד.

ניסיוני רב השנים אני ממליץ נמרצות להתייעץ כבר בשלב הראשוני ביותר עם עורך דין המתמחה במקרה של תאונת עבודה.

עורך דין לתאונת עבודה כבר בשלב הראשוני יסייע במתן ההכוונה הראשונית ואף בהליך ההכרה הראשוני במסגרת תביעת תאונת עבודה ימי מחלה למוסד לביטוח לאומי, במקרים של תאונת עבודה.

חובת המעסיק כמו כן היא דבר בו עורך דין לתאונת עבודה יסייע ויפעל על מנת לממש ביעילות ובמהרה את זכויותיו של נפגע בתאונת עבודה גם מול המעסיק.

מייל: office@belal-law.com

טל’: 04-9090350

פקס: 04-9090351

נייד: 052-2940322

כאשר יש בידכם את המסמך הרפואי המאשר בין היתר כי התאונה הינה תאונת עבודה, יש לבצע את הדברים הבאים, הכל בהתאם לשלבים המפורטים, וזאת לפי סדר כרונולוגי, כאשר כמובן שמדובר ברשימה שאינה ממצא לנפגעי עבודה, וכמובן שמומלץ בהחלט לפנות ליעוץ משפטי פרטני בכל מקרה ומקרה, וכדלקמן:

  1. לקבל מסמך רפואי בסמוך לתאונת עבודה ולוודא שהוא משקף את פרטי תאונת העבודה, בין היתר, יום מדויק, שעה מדויקת, נסיבות מדויקות.
  2. לקבל פרטי עדים לתאונה. אם מדובר בתאונת עבודה שהיא תאונת דרכים, אזי לדאוג להוציא “אישור משטרה”. אם כתוצאה מנפילה לבור לדוגמא, מי שראה אתכם במהלך הנפילה, סייע לכם לקום, הזמין אמבולנס וכדומה.
  3. לפנות למעביד לצורך חתימתו על טופס בל/250 לשכיר, לצורך הכרה בתאונה כ”תאונת עבודה”.
  4. להגיש את הטופס בל/250 החתום ע”י המעביד לקופת החולים ולדאוג לעדכן את הקופה שמדובר בתאונת עבודה, לכל דבר ועניין.
  5. לפנות לרופא משפחה ו/או אורתופד ו/או פנימאי מטפל, לקבלת תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה. במקרים של נפגעי עבודה המצויים באשפוז בבית חולים או באשפוז בבית חולים שיקומי כמו בית חולים לוינשטיין או בית חולים רעות אזי ניתן לבקש מעובדת סוציאלית של המחלקה לסייע בעניין זה.
  6. לדאוג לצרף לתביעה להכרה בתאונה כ”תאונת עבודה” את כל המסמכים הרפואיים הרלבנטיים , בין אם אתה שכירים ובין אם אתם עצמאיים להחתים המעביד/רואה החשבון של החברה, על בל/211 ולצרף אליו את כל המסמכים, בהתאם להוראות המוסד לביטוח לאומי. 

בראש ובראשונה כשנגרמת תאונת עבודה יש לפנות לטיפול רפואי ולציין מפורשות שהמדובר בתאונת עבודה. כאן חשוב לציין שתאונת עבודה היא לא רק תאונה שמתבצעת במהלך העבודה, אלא גם לדוגמא תאונת דרכים בדרך לעבודה, תאונת דרכים בחזרה מהעבודה, תאונת עבודה שנגרמת גם להולך רגל בדרך לעבודה כתוצאה מנפילה לבור לדוגמא, וכמו גם תאונת עבודה במהלך השתלמות מטעם העבודה ו/או בדרך להשתלמות מטעם המעביד.

לפיכך, לא משנה אם פניתם לחדר מיון בבית חולים או למוקד קופת חולים או למרכז רפואי “בטרם” או לרופא משפחה או לאורתופד בקופת החולים, חשוב לבצע שני דברים מיידית, באם רוצים הכרה בתאונה כתאונת עבודה בביטוח לאומי:

  1. לפנות מיידית לגורם רפואי וככל שלא ניתן באותו היום, אז לכל הפחות תוך 48 שעות מיום תאונת העבודה.
  2. לציין שהמקרה אירע בזיקה לתאונת עבודה, ולוודא בטרם השחרור מהגורם הרפואי, לאחר שמקבלים את המסמך הרפואי לידכם, שאכן הדברים שציינתם בעל פה, נרשמו בצורה מדויקת וכזו המשקפת את המציאות לאשורה.  

בתביעות ביטוח שהן תביעות ע”פ פוליסת ביטוח, לדוגמא פוליסת נכות מתאונה, פוליסת תאונות אישיות, פוליסת ריסק (בגין פטירה חו”ח), פוליסת אובדן כושר עבודה, תקופת ההתיישנות בתביעות ביטוח אלה, הינה מקוצרת והיא ע”פ חוק חוזה ביטוח, 3 שנים בלבד מיום קרות התאונה שבגינה אתם תובעים.

במקרים רבים תקופת ההתיישנות הינה משתנה, מתביעת ביטוח אחת לתביעת ביטוח שניה.

כך לדוגמא, במקרה של תביעת ביטוח חובה, בגין תאונת דרכים בהם הנפגע מעוניין שאגיש תביעת ביטוח חובה בשל נזקי גוף נגד חברת הביטוח לאחר תאונת דרכים (פוליסת ביטוח חובה) וכן תביעת ביטוח נוספת גם בגין פוליסת תאונות אישיות, שהוא רכש בעבר מחברת ביטוח אחרת לרובד כיסוי של נכות מתאונה.

בגין תביעת ביטוח חובה לאחר תאונת דרכים – פוליסת חובה נזקי גוף תקופות ההתיישנות תהיה עד 7 שנים מיום תאונת הדרכים, ואילו תביעת ביטוח בגין פוליסת נכות מתאונה תקופת ההתיישנות תהיה מקוצרת ותעמוד על עד 3 שנים מיום תאונת דרכים, קרי בגין כל תביעת ביטוח ישנה תקופת התיישנות אחרת.

בעניין זה עוד דבר שחשוב לדעת, הוא שמה שעוצר את מרוץ ההתיישנות של תביעת ביטוח הוא הגשת תביעה בפועל לבית המשפט, להבדיל מפתיחת תביעה בחברת הביטוח.

אם הינכם במצב דברים שתקופת ההתיישנות מתקרבת, חשוב לפנות באמצעות עורך דין ביטוח מנוסה ומוכר בבקשה לחברת הביטוח להגדיל את תקופת ההתיישנות בהתאם להוראות המפקח על הביטוח במשרד האוצר.

בהתאם לניסיוני במהלך כריתת רחם, ישנם בד”כ שלוש אפשרויות החוזרות על עצמן, בצורה שכיחה ביותר לתביעה בגין כריתת רחם רשלנית והם כדלקמן:

  1. רשלנות רפואית בכריתת רחם כאשר התברר שהאינדיקציה ו/או הצורך לניתוח כריתת רחם, התגלו כלא נכונות ו/או שגויות, ולא היה צריך בכלל מבחינה רפואית ו/או מדיו לגאלית, לכרות את הרחם וכאן יש לבחון בנוסף, לעוולת הרשלנות הרפואית גם את עוולת הפגיעה באוטונומיה של האישה, שרחמה נכרתה, וזאת בגין הפגיעה באוטונומיה על גופה, וזאת ע”מ לקבל פיצויים נוספים.
  2. רשלנות רפואית בכריתת רחם בשל בחירה שגויה של שיטת ביצוע הניתוח, לדוגמא בחירת שיטת ניתוח בגישה כירורגית לפרוסקופית, כאשר הייתה אינדיקציה לבצע ניתוח ב גישה כירורגית “פתוחה” ו/או אינדיקציה לביצוע ניתוח כריתת הרחם דרך הבטן ולא וגינאלית, דרך הנרתיק ועוד…
  3. רשלנות רפואית בכריתת רחם בעת ביצוע הניתוח עצמו ע”י פגיעה באיברי מטרה בחלל הבטן במהלך ניתוח הכריתה, כגון פגיעה במעיים ו/או פגיעה בשלפוחית השתן ו/או בצינור השופכה של השתן, וכאן יש לבחון את שאלת קבלת ההסכמה מדעת קודם לניתוח לכריתת רחם, האם ניתנה הסכמת מדעת קודם לניתוח לכריתת רחם, קרי האם הוסברו למנותחת כל הסיכונים אשר עשויים להיגרם במהלך ניתוח לכריתת רחם, תוך החתמתה על טופס הסכמה לניתוח ייעודי לניתוחי כריתת רחם.
עורכי דין מוסמכים

המשרד מונה ארבעה עורכי דין המוסמכים מטעם לשכת עורכי הדין בישראל .

יותר מ- 3 שנות ניסיון

למשרד וותק של שלוש שנות בתחומים המוזכרים באתר .

הכשרות והשתלמיות

עו"ד בילאל מולחם כבר עבר והוכשר ביותר מ- 17 השתלמיות והכשרות מטעם לשכת עורכי הדין ומשרד המשפטים .

צרו קשר
או

קבל את הייעוץ הראשון שלך בחינם!